Een gereformeerde kerk in Kroatië

In het oude centrum van Osijek is dr. Jasmin Milic actief als bisschop van de Protestant Reformed Christian Church of Croatie (PRCCC). Enkele weken terug bezocht ds. Lucius de Graaff hem en zijn gemeente namens deputaten BBK.

Dr. Jasmin Milic en ds. Lucius de Graaff bij het ‘museumpje’ bij de ingang van de kerk in Osijek

Jasmin Milic is sterk in het communiceren met leden van de samenleving. Wanneer er markt is in de buurt van het kerkelijk centrum, staat hij met een stand op straat en probeert mensen aan te spreken. Bovendien heeft hij in het kerkelijk centrum ook een permanent museumpje ingericht. De gemeente te Kapelna richt zich op evangelisatie onder zigeuners en krijgt daarvoor steun van de Roma Bible Union (www.romabibleunion.org)

De Protestant Reformed Christian Church of Croatie is voortgekomen uit de Hongaarse Gereformeerde Kerk in het gebied dat grenst aan Hongarije. Het is een klein en kwetsbaar kerkverband met in totaal ongeveer 300 leden. Vandaar dat men heeft besloten zich te plaatsen onder de jurisdictie van de Reformed Episcopal Church. De PRCCC is uitgesproken voor de kinderdoop en onderhoudt als belijdenissen de Heidelbergse Catechismus en de 39 Artikelen van de Anglicaanse Kerk.

Ds. Lucius de Graaff gaat voor in de gemeente in Tordinci (klik op de foto voor vergroting)