038 4270470     info@bbk.nl

In Engeland hebben de Gereformeerde Kerken zusterrelaties met de EPCEW (tien kerken) en twee lokale kerken die deel uitmaken van de Free Church of Scotland en de Free Church of Scotland-Continuing (voor beide zie bij Schotland). Daarnaast zijn er relaties met twee onafhankelijke gereformeerde kerken (in Cardiff en Norwich). Als deze buiten bereik liggen, zijn Church of England kerken met gereformeerde inslag een goed alternatief.

Evangelical Presbyterian Church in England and Wales (EPCEW)
In 1996 via de Presbyterian Association in England ontstaan, aanvankelijk met 5 gemeenten. Inmiddels zijn er 15 gemeenten, waarvan 2 in Zweden, in Blackburn, Bury St Edmunds, Cambridge, Cardiff (2), Chelmsford, Cheltenham, Durham, Gateshead en Hull. en Solihull (Birmingham). Er is een evangelisatiepost (van Blackburn) in Ribchester.

Deze kerken hebben de Westminster Confessie als belijdenisgeschrift en zijn lid van de International Conference of Reformed Churches (ICRC). Kernwoorden zijn: confessioneel, samenbindend, verbondsmatig (Confessional, Connectional, Covenantal).

Sinds 1999 hebben de Gereformeerde Kerken in Nederland een zusterkerkrelatie met deze kerken. Verder is er o.a. een relatie met onze zusterkerken: de Evangelical Presbyterian Church (EPC) in Ierland, de Free Church of Scotland (FCS), de Free Church of Scotland (continuing) (FCS-c) en de OPC (USA).
Verschillende gemeenten hebben een partnerkerk binnen onze kerken in Nederland.

Gegevens EPCEW
rev. Chris Kavanagh,
EPCEW Clerk of Presbytery
24 Homespa House
37 Christ Church Road
Cheltenham
Gloucestershire
GL 50  2NY
Webadres: http://www.epcew.org.uk
Mailadres: clerk@epcew.org.uk

Free Church of Scotland te London
In Londen zijn er kerkdiensten van zusterkerk, de Free Church of Scotland (FCS):

LONDON – LONDON CITY PRESBYTERIAN CHURCH LOCATION
Kerkdiensten worden niet meer zoals voorheen gehouden in Cole Abbey Church, maar in St Botolph’s -Without-Aldersgate, Aldersgate St, London. Vlakbij St Paul’s Cathedral (niet te verwarren met twee kerken die ook St Botolph’s heten, Botolph Aldgate and St Botolph Bishopsgate)
Openbaar vervoer: Tube station St Paul’s on the central line of the Barbican. Zie voor details de website: www.londonfreechurch.org.uk
Diensten: 11.00 en 18.30 u (en een gebedsdienst om 18.00 u).

LONDON – COBHAM LOCATION
De ochtenddiensten worden gehouden in het Cobham Centre, Oakdene Road, Cobham. De avonddiensten in: St Andrew’s School, Lockhart Road, Cobham, KT11 2AX. Een kaart is beschikbaar op de website: http://www.cobhampc.org
Diensten: 10.30 en 18.30 u.

Ely Presbyterian Church (Reformed) in Cardiff
Deze kerk heeft zich niet aangesloten bij de EvangelicalPresbyterianChurch of England and Wales (EPCEW). Vanuit de kerk van Amersfoort-Oost worden er contacten onderhouden. Meer informatie op hun website http://www.epcreformed.org

Norwich Reformed Church (NRC)
Deze kerk heeft zich niet aangesloten bij de Evangelical Presbyterian Church in England and Wales (EPCEW). Vanuit de kerk van Assen-West worden er contacten onderhouden.
Gegevens NRC
Adres: Le Strange Close 8
Postcode/plaats: NR2 3PN Norwich
Land: United Kingdom
Webadres: http://www.nrchurch.co.nr/

Church of England met gereformeerde inslag
Als de bovengenoemde kerken buiten uw bereik liggen, dan zijn er binnen de Church of England (ook wel: Anglicaanse kerk) een vijftigtal kerken met geformeerde inslag. De Church of England is de officiële staatskerk en kenmerkt zich vooral door verscheidenheid. Waar de ‘hoger-anglicaanse kerken’ (meer katholiek) sacramenten en vorm centraal stellen, daar concentreren de ‘lager-anglicaanse kerken’ zich meer op prediking en inhoud. Eén van de lager-anglicaanse stromingen is het behoudende Reform. De naam is niet alleen een woordspeling op gereformeerd, maar ook hun streven naar het hervormen van de Church of England. Bekijk de website voor meer informatie: www.reform.org.uk