Een bruisende belevenis

PCA

Een bezoek aan de Presbyterian Church in America (PCA), één van onze contact-kerken, is alles behalve saai. De PCA is een vrij grote kerk (de grootste Gereformeerde) en zeer actief in Amerika  en in de wereld met hun zendingsorganisatie, Mission to the World (MTW).  Kim Batteau en Peter Bakker bezochten hun General Assembly namens de GKv afgelopen juni. Daarbij gaven ze tijdens hun toespraak aan dat er op veel  ‘mission’-terreinen in Europa de GKv samenwerkt met de PCA. Een mooie ontwikkeling die hopelijk verder versterkt en uitgebreid zal worden.

De General Assembly van de PCA is niet maar een vrij formele vergadering. In tegendeel! Het is een jaarlijkse reünie van het grote kerkgezin, een gelegenheid voor gezamenlijke aanbidding en gemeenschap, netwerken, informatie en training door diverse seminars, vernieuwing van vriendschappen en informatie opdoen bij stand-houders. Dit alles maakt een bezoek aan de GA tot een bruisende belevenis en bovendien een ideale gelegenheid om te netwerken. Zo zijn er o.a. contacten gelegd met de Reformed University Fellowship (mogelijk interessant voor christelijke studenten in Nederland) en de World Reformed Fellowship. Al met al een inspirerende reis met mooie uitdagingen voor de toekomst!