Aanvallen op de kerk in Noord-Oost Nigeria

Global Christian News rapporteert dat de kerken in Noord-Oost Nigeria nog nooit zo veel te lijden hebben gehad van terroristische aanvallen door Bhoko Haram.

Duizenden christenen zijn vermoord en honderdduizenden hebben hun huizen en bedrijven verloren en zijn gevlucht. De vluchtelingen die in een regeringskamp zitten, hebben nog steeds te lijden onder discriminatie van zowel de staats- als federale regeringsambtenaren die hoofdzakelijk moslim zijn. De christenen in sommige vluchtelingenkampen worden gedwongen om zich te bekeren tot het islamitisch geloof in ruil voor eten.

Margaret, een vluchtelinge in één van de kampen, vertelt haar verhaal: “Wanneer er voedsel komt, verloopt het verdelen chaotisch. De officials willen dat we opstellen in rijen maar meestal breken er gevechten uit omdat mensen proberen voor te kruipen. Als je christen bent, wordt je gepest en beledigd, ‘Maak dat je wegkomt ongelovige!’ is wat je meestal te horen krijgt. Elke avond komen er moslim mannen en worden er vrouwen uit het kamp voor hen geregeld door de kamp officials. Onze jonge kwetsbare christelijke tienermeisjes worden kapot gemaakt door mannen. Vaak komen moslim mannen naar ons vrouwen toe en zeggen dat ze ons zullen trouwen en weghalen uit dit lijden als we ons maar bekeren tot de Islam.”

Het is in één woord schokkend wat er gebeurd in Nigeria. Laten we onze broers en zussen daar niet vergeten en voor hen blijven bidden en hen opdragen aan onze God en Vader!